Our princess

Lilypie Kids Birthday tickers

miercuri, 28 mai 2008



Dimineata este importanta!


Orice sursa de informare ai alege, observi din ce in ce mai multe catastrofe naturale, predictibile in sensul imbolnavirii de catre om a planetei. Cutremur devastator in China, tornade infricosatoare in America, temperaturi prea ridicate pentru un anumit interval de timp in alte colturi ale planetei, iar ca un lait motiv, razboiul care nu se mai sfarseste in teritoriul islamist. Dar tot din aceste surse afli ca pentru niste oameni straini de tara ta, aceasta a devenit o copie de colt de rai, unde inca nu exista incorsetari in exprimarea religioasa a sufletului, teama ca secunda urmatoare ar reprezenta sfarsitul material al tau......Si cu toate ca traim inca in oaza pacii si ar trebui sa fim fericiti ca putem sa ascultam cantecul pasarilor, statisticile ne arata ca suntem un popor foarte stresat prin numarul foarte mare de cazuri de diabet, hipertensiune arteriala, cancer.


Am uitat valoarea utreniei. Orice rit ne dezvaluie importanta rugaciunii de dimineata, sa stai de vorba cu Creatorul tau inainte de a iesi in tumultul strazii si sa fii incredintat ca orice s-ar intampla in acea zi nu te poate dobora pentru ca nu esti singur....Am folosit cuvantul "utrenie", pentru ca in statistici suntem un popor majoritar ortodox si utrenia se face in fiecare dimineata, exceptand ziua de luni, in biserici, in general la ora 8. Dar desigur cine are timp de asa ceva. Ai o gramada de lucruri de pregatit inainte de a iesi din casa...Ca o paranteza, am citit ca J Lo a reusit sa slabeasca 20 kg depuse in timpul sarcinii si pentru a realiza acest lucru se trezea la ora 4 dimineata sa faca 75 minute sport, pentru ca dupa aceea sa se dedice copiilor. Se trezea la 4 dimineata pentru a slabi, pentru a arata din nou frumoasa. Sunt sigura ca sunt multe persoane care ar face acest sacrificiu. Dar oare pentru o rugaciune a inimii cati am fi dispusi sa ne scurtam timpul de odihna... In aceste conditii e normal stresul sa se acumuleze, vine seara esti mai impovarat...alte lucruri de terminat care nu suporta amanari si uite asa trecem si peste rugaciunea de seara ... si singurul lucru pe care il facem e sa acumulam frustrari, temeri... stres.


Haydn, marele compozitor a fost intrebat de ce muzica sa religioasa este vesela in loc sa fie solemna. Raspunsul sau a fost ca ori de cate ori se gandeste la Dumnezeu il cuprinde veselia.
Daca ne-ar cuprinde si pe noi aceasta veselie pe care o poti alimenta doar gandindu-te la Creator, conversand cu El, multe din problemele noastre si-ar pierde intensitatea.


"Cred Doamne! Ajuta necredintei mele"