Our princess

Lilypie Kids Birthday tickers

luni, 23 martie 2009

Renasterea in debutul primaverii

Dupa o saptamana in care a nins, plouat a venit in final si vremea care ne arata ca totusi natura se redesteapta. In acest tablou am testat puterea iubirii lui Dumnezeu pentru mine si puterea rugaciunii. As putea spune ca a fost cea mai devastatoare saptamana pe care am trait-o pana acum, insa ce pot afirma cu tarie este ca a fost cea mai inaltatoare saptamana, niciodata pana acum nu L-am simtit pe Dumnezeu atat de puternic implicat in viata mea. Am fost internata la urgenta cu pancreatita declansata de litiaza biliara. A fost surprinzator pentru mine cat de repede s-au mobililzat cei de langa mine declasand un lant de rugaciune in jurul meu. Dumnezeu sa ii binecuvinteze pentru ca pe langa faptul ca au luptat impotriva bolii prin rugaciune m-au invatat cat de puternica este rugaciunea inimii. Refacerea este inca in curs, dar Pacea desavarseste totul.

Va indemn sa va rugati atat pentru familiile voastre, bolnavi, dar si pentru aceasta tara. Sunt convinsa ca prin puterea rugaciunii putem supravietui prin cele mai adanci vai si sa ne ridicam.


"Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul,
si tot ce este in mine sa binecuvinteze Numele Lui cel sfant!
Binecuvinteaza, suflete, pe Domnul,
si nu uita nici una din binefacerile Lui!
El iti iarta toate faradelegile tale,
El iti vindeca toate bolile tale;
El iti izbaveste viata din gropa,
El te incununeaza cu bunatate si indurare;
El iti satura de bunatati batranetea,
si te face sa intineresti iaras ca vulturul...."
(Psalmul 103)


Cand vezi soarele rasarind nu uita ca te-a ridicat din pat, iar cand apune te-a purtat toata ziua pe bratele lui. Nu neglijati rugaciunea. Timpul ne sufoca, il pierdem atat de usor, dar merita sa dam cat mai mult rugaciunii si postului, pentru a ne intarii noi, pe cei care sunt in jurul nostru si cercul se poate largi...Experimenteaza si-i vei vedea nu din paginile unor carti ci cu propria inima rezultatele.

Dumnezeu sa va dea o saptamana binecuvantata!

miercuri, 11 martie 2009

A venit si pentru tine primavara?

"Oricine iubeste o floare
e-aproape de-un sacru mister.
Oricine se opreste-n carare
s-asculte un glas de isvoare
e -aproape,
aproape de cer...."(Costache Ioanid- Oricine iubeste o floare)



Natura ne aduce bucuria renasterii. Am intrat in primavara. Cam toti simtim fie pozitiv fie negativ acest fapt. Astenie sau incarcare de energie. Cam aceasta e si starea in credinta...

Cativa ani in urma suflul credintei era atacat de miscari care puneau in evidenta inutilitatea lui Dumnezeu (ateismul existentialist), dar parca astenia nu era cunoscuta intre credinciosi.
Ernst Barlach spunea: "Ciudat este ca numai omul nu vrea sa priceapa ca tatal sau este Dumnezeu". Intreaga natura, tot ce ne inconjoara ne vorbeste despre Creator, iar noi sfidam printr-o inconstienta toate dovezile.

Nu as putea spune ca lumea Ii neaga existenta, ci mai grav o ignora. Cati dintre noi deschidem seara sa ne hranim din Cuvant si cati citim sau vizionam interviuri pentru a afla opiniile liderilor din societatile noastre. Din fii ai Imparatului Cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute am ajuns sa fim omul-consumator, rupt de origini (pentru ca nu mai este la moda).

In aceasta splendoare a renasterii naturii pe noi ne intereseaza doar opinia publica. Aceasta opinie am ridicat-o la valoare de adevar. Traim intre doua extreme: splendoare si mizerie. De fiecare depinde pe care o acceptam.

Societatea este atacata din toate partile subtil. Nu cred ca este familie in care sa nu fie o problema care sa dezechilibreze armonia caminului. Cum spunea Minuluescu "potecile sunt pline de noroi". Daca esti constient ca pentru fiecare problema este un rapsuns in scrisoarea care ti-a dat-o Tatal (Biblia) atunci poti sa surprinzi splendoarea in orice lucru care te inconjoara si mai ales in tine. Nimic nu este dat omului peste masurile sale. Aceasta este o asigurare care ne-o da Tatal.

Trimite-l in concediu pe omul-consumator si vino langa radacina vietii. Lasa sa renasca primavara si in tine. Toate vor avea un alt mesaj pentru tine.

In secolul XIX-lea se punea problema DACA DUMNEZEU ESTE MORT SAU NU, in secolul nostru problema care se pune este: omul este mort sau nu.

Te invit sa pasesti spre viata, iar speranta sa fie din Dumnezeu.