Our princess

Lilypie Kids Birthday tickers

marți, 18 februarie 2014



                                    Povestea celor patru piersici
                                                     autor necunoscut


            Odata, un taran a vrut sa-i incerce pe cei patru fii ai sai. I-a chemat dimineata la el si i-a dat fiecaruia cate o piersica. A plecat apoi la camp, lasandu-i sa-si vada de treburi si sa-si imparta ziua cum cred ei de cuviinta. Seara insa, cand s-a intors, i-a chemat pe toti patru in tinda si l-a intrebat pe cel mai mare:

- Spune-mi, ce-ai facut cu piersica ta ?

- Ce sa fac, tatuca, am mancat-o si-ti multumesc. A fost tare buna. Am luat, apoi, samburele, l-am plantat in spatele casei, am udat locul si nadajduiesc sa creasca acolo un piersic frumos si roditor.

- Bine ai facut, baiatul tatii, sunt sigur ca tu o sa ajungi un bun gospodar. Dar tu, ii zise celui de-al doilea, ce-ai facut cu piersica ta ?

- Am mancat-o. A fost atat de buna, coapta si frageda ...

- Si apoi ?

- Pai, am aruncat samburele si m-am dus la mama sa-i mai cer cateva, ca tare bune erau.

- Fiule, zise atunci omul cu intristare in glas, ai grija sa nu ajungi un om lacom ca "lacomul mai mult pierde si lenesul mai mult alearga". Dar tie ti-a placut piersica, a fost buna? - l-a intrebat taranul si pe cel de-al treilea fiu al sau.

- Nu stiu.

- Cum nu stii, da' ce-ai facut cu ea ?

- Am vandut-o. M-am dus cu ea in targ si am dat-o cu zece bani. Uite-i!

- Fiule, tu sigur o sa ajungi mare negustor, dar ai grija ca nu toate sunt de vanzare in viata; mai ales, nu ceea ce ai primit de la parinti.

In sfarsit, taranul l-a intrebat si pe ultimul baiat, cel mai mic dintre toti.

- Dar tie ti-a placut piersica ?

- Nici eu nu stiu, tatuca.

- Cum, si tu ai vandut-o ?

- Nu, tata. Eu m-am dus in vizita la prietenul meu de peste drum, care e bolnav, si i-am dus-o lui. S-a bucurat mult pentru ea si mi-a multumit din suflet.

Cu lacrimi in ochi, tatal si-a luat copilasul pe genunchi si i-a spus:

- Nu stiu ce te vei face tu in viata, dar stiu ca, indiferent ce drum vei urma, vei fi un bun crestin si asta e tot ce conteaza. 


                                     Un aer proaspat in animatia ruseasca

          Cautand ceva placut, captivant pentru fetita mea de 2 ani, am dat peste un serial de desen animat rusesc MASHA I MEDVED. Un desen pe gustul intregii familii. Necunoasterea limbii rusesti nu constituie un impediment asa ca se poate intelege fiecare episod. Cred ca fiecare copil are o fixatie pe un desen. Cu ajutorul primei fete am invatat si replicile de la "Alba ca Zapada", observand multe detalii care-mi scapasera in copilarie. Acum am memorat involuntar coloana sonora de la acest desene animat rusesc, de replici in acest caz nu se poate pune probleme. Sunt in jur de 33 de episoade, fiecare redand cate o zi din viata unei fetite zburdalnice, Masha. Ursul, simbolizand bunicii, rabdator ii este alaturi in fiecare situatie problema ajutand-o sa iasa din ea , in timp ce Masha ii daruieste suflul copilaresc. Va las si pe voi sa va delectati cu un episod. Poate va va place :)...